Aceasta este prima paine alba in care am folosit o maia noua. Maiaua a fost reactivata dintr-un plic de maia uscata “authentic San Francisco sourdough”, pe care am primit-o din “State”.
Maiaua a fost hranita cu faina alba, si cred ca asta se vede. Aluatul a crescut exceptional. Miezul este moale si pufos, si a ramas asa chiar si dupa patru zile, timp in care am pastrat painea invelita intr-un servet.
Reteta a fost destul de simpla:
Pentru preferment: 200 gr faina alba tip 650, 200 ml apa, 70 gr maia alba, amestecate si lasate la dospit vreme de 8 ore.
Pentru aluat: 400 gr de faina alba tip 650, 200 ml apa la care se adauga prefermentul.de mai sus. Aluatul l-am trecut prin cateva impaturiri la interval de 45 min – 1 ora, si apoi l-am lasat la dospit peste noapte in frigider.
Coacerea: in cuptor preincalzit la 250 de grade, cu aburi produsi prin stropire cu un pulverizator la momentul introducerii painii in cuptor.
Cuptorul preincalzit la 25 de grade???
Scuze, 250 de grade, am corectat. Multumesc de observatie!