Toast alb cu maia autentica San Francisco

Aceasta este prima paine alba in care am folosit o maia noua. Maiaua  a fost reactivata dintr-un plic de maia uscata „authentic San Francisco sourdough”, pe care am primit-o din „State”.

Maiaua a fost hranita cu faina alba, si cred ca asta se vede. Aluatul a crescut exceptional. Miezul este moale si pufos, si a ramas asa chiar si dupa patru zile, timp in care am pastrat painea invelita intr-un servet. 

Reteta a fost destul de simpla: 
Pentru preferment: 200 gr faina alba tip 650, 200 ml apa, 70 gr maia alba, amestecate si lasate la dospit vreme de 8 ore.
Pentru aluat: 400 gr de faina alba tip 650, 200 ml apa la care se adauga prefermentul.de mai sus. Aluatul l-am trecut prin cateva impaturiri la interval de 45 min – 1 ora, si apoi l-am lasat la dospit peste noapte in frigider. 
Coacerea: in cuptor preincalzit la 250 de grade, cu aburi produsi prin stropire cu un pulverizator la momentul introducerii painii in cuptor.

2 comentarii la „Toast alb cu maia autentica San Francisco”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *