Specialitate turceasca

Am avut de curand ocazia sa fac o vizita in Turcia. Dintre toate felurile de paine pe care le-am vazut, aceasta este cea care m-a impresionat cel mai mult. De aceea am si dorit sa o fac la randul meu.

Trei aspecte sunt de retinut la aceasta specialitate. Primul ar fi semintele de deasupra. Acestea trebuie sa fie asezate in culori alternative. Pe margine susan, apoi susan negru (black cumin), urmeaza malai, si in centru ar fi trebuit sa adaug niste mac, dar locul mi s-a parut prea mic asa ca am renuntat.

Al doilea aspect este segmentarea ce se face inainte de a baga aluatul la cuptor, care da un aspect si mai interesant desenului realizat de seminte.

Al treile aspect si poate cel mai important din punctul de vedere al retetei este faptul ca aceasta paine are doua feluri de aluat: la baza este o paine alba, iar deasupra este un strat subtire de aluat din faina integrala. Ideal ar fi fost sa fie de cca 1 cm, mie mi-a iesit cam la jumatate

Un comentariu la „Specialitate turceasca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *