Paine umeda

Am inceput aceasta paine cu speranta ca astazi, sambata, 31.03.2012 va fi o zi frumoasa, si vremea ne va permite sa o scoatem in lume, la IARMAROC. Am vrut sa fie o paine speciala, asa ca am pus niste grau la macinat, am cernut faina de tarata si am obtinut o faina destul de apropiata de faina neagra, asa cum o stim noi din comert. O astfel de faina cere multa apa, asa ca cele 75% procente de hidratare au parut insuficiente la prima amestecare. Am mai adaugat apa, dar asta s-a vazut mai tarziu: a iesit un aluat prea moale, care s-a agatat de cosul de dospire si care a depasit piatra din cuptor, chiar asezat in diagonala. chiar si asa, painea asta, asa turtita cum e ea, a prins aroma boabelor de grau proaspat macinate, si culoarea pamantului ce ne hraneste pe toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *