Paine rustica dospita 20 de ore

O alta paine la tuci, inspirata de o reteta gasita pe net. E vorba de 250 gr de faina alba, 100 gr de faina de secara proaspat macinata, 150 grame de faina neagra, 100 gr chefir, 300 ml apa, 10 gr sare, o mana de chimen si 50 grame de maia.
Am amestecat toate ingredientele bine si le-am lasat la dospit 20 de ore intr-un bol. Apoi l-am dat jos pe masa de lucru si l-am impachetat de cateva ori, pana s-a mai stabilizat. Aluatul este unul extrem de umed, si trebuie lucrat cu multa faina. 

Dupa impachetare am presarat un stergar de bucatarie cu faina si malai din abundenta si am asezat aluatul pe el. Deasupra am presarat fulgi de ovaz, si am impaturit servetul peste aluat. Atentie, nu se framanta! Am lasat la dospit inca 3 ore, si apoi am incins cuptorul bine-bine, vreo ora, cu oala de tuci cu capac in el. 

Coacerea a durat fix 60 de minute. O paine cu coaja crocanta si miez pufos care merge la Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *