Paine la covata

Painea de azi este tot o paine a copilariei, similara ca si compozitie cu Painea din copilarie. Pentru un plus de autenticitate, am facut aceasta paine, care va ajunge – sper, pana la urma – la Irina, intr-o covata de lemn, asa cum faceau bunicii nostri. Pacat ca nu am si un cuptor pe lemne, ca sa prinda in coaja bruna si aroma de lemn ars.
Painea este o paine alba, dulce, cu lapte, unt si seminte de dovleac.Si desigur, impletita, ca amintirile Irinei din copilarie. 
Faina si maia
Am adaugat laptele, untul topit si semintele de dobleac
Si am amestecat totul cu migala si atentie
Iata si rezultatul: o paine blonda, mare, pufoasa, usoara, care pe la imbinarile impletirii pare chiar nefacuta. Ei bine, nu este asa, miezul ajungand la temperatura optima de 90 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *