Paine impletita cu masline verzi, ulei de masline si oregano

O paine creata dupa o reteta imaginata de beneficiara directa a acestei paini, care a folosit „configuratorul” pentru a-si alege elementele dorite.

Faina folosita a fost faina integrala de spelta proaspat macinata, combinata cu faina integrala de grau, deasemenea propaspat macinata. Maslinele si oregano le-am inglobat in aluat chiar de la inceput.

Paine artizanala

Paine artizanala

Dospirea s-a facut peste noapte, de pe la 22.00 pana pe la 06.00, la temperatura camerei, in forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt. Pentru moment nu prea imi vine sa fac o impletita si sa o las sa dospeasca in cos, nu stiu de ce, am impresia ca se va „despleti”. Tot in aceasta forma de cozonac am facut si coacerea, are a durat cam 35-40 de minute. In cuptor am avut simultan doua paini, aceasta s-a copt mai greu, probabil datorita inaltimii date de forma, dar si datorita maslinelor incorporate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *