Paine cu faina de mazare

De multa vreme am vrut sa fac aceasta paine – experiment, si uite ca i-a venit in sfarsit randul. Mazarea uscata astepta cuminte sa fie macinata, iar moara de cereale Rondo si-a facut din plin datoria. Faina de mazare rezultata a fost un pic galbuie, pentru ca si mazarea era de aceeasi culoare. 

Compozitia a fost urmatoarea: 500 grame de faina de grau integrala, proaspat macinata, 250 de grame de faina alba tip 650 si 250 de grame de faina de mazare. Lichidul a constat in 250 gr de sana si 350 gr de apa.

In compozitie am pus 15% maia, crezand ca faina de mazare va trage aluatul in jos. Nu a fost asa, am remarcat o dospire rapida si puternica, chiar mai ceva ca in cazul secarei.

Mazarea nu a colorat aluatul mai deloc, de vina fiind si faina integrala, care este inchisa la culoare. In schimb aroma este speciala.

Baghetele le-am gustat cu un iaurt a carui reteta am invatat-o odata cu reteta de paine de la atelierele lui Iulian. Va trebuie un iaurt gras (6-10%), busuioc, menta si eventual un strop de ulei de masline.

Pe langa baghete am mai format si o paine rotunda, care a crescut parca si mai bine decat baghetele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *