„Galbena” de Bucuresti

Painea asta galbena arata initial ca o mamaliga, dar la baza este facuta din faina neagra. Ingredientul care a facut-o atat de speciala este cucurma. Cunoscuta si sub numele de turmeric, cucurma este clasificata ca si condiment de origine Indiana, desi in esenta este mai mult un colorant natural, obtinut din rizomii unei plante. Se foloseste ca ingredient in curry, si mai poarta denumirea de Sofran Indian.

Aluatul a dospit peste noapte (7 ore la frigider si 3 la temperatura camerei) intr-un baneton presarat cu malai (deh, nu merge aspect de mamaliga fara un pic de malai). Pentru a face semintele „sa stea”, am pulverizat putina apa inainte.

Surpriza devine maxima la momentul in care dai la iveala miezul aburind. 

Culoarea e mult mai pronuntata in realitate, in consecinta la urmatoarea incercare va trebui sa pun mult mai putina cucurma, si cel mai probabil pentru un efect optic corect va trebui sa folosesc faina alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *