Franzela cu cascaval, cu dospire mixta

Franzela cu cascaval a avut sansa de a fi dospita cam 6 ore la frigider si inca 3 la temperatura camerei. Volumul obtinut a fost impresionant (arata ca o paine de peste 1.5 kg dar nu are decat 800-900 gr.), aluatul fiind pufos si extrem de gustos.

Ca si compozitie, painea aceasta a fost extrem de simpla. doar faina, apa si sare, si evident maia. Cascavalul ras l-am pus de-abia la sfarsit, cand ma hotarasem sa nu mai fac nici o crestatura. Se vede ca m-am razgandit, am incercat sa crestez painea dupa ce am decorat-o cu cascaval, ceea ce m-a cam impiedicat sa trag o linie frumoasa si continua.
Ah, si inca ceva: am inceput sa hranesc maiaua si cu un pic de faina alba, nu doar cu faina de secara si diferenta de culoare se vede imediat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *