Multa lume ma intreaba cand am timp sa fac paine, cunoscut fiind ca necesita un timp indelungat. De aceea am sacrificat acest post, si in loc sa scriu despre o paine, va destainui modul meu de lucru si timpii alocati. Puteti copia acest tabel in Excel si sa il transformati conform programului vostru.
|
Timpi de lucru pentru painea cu maia
Dospire noaptea, la frigider |
|||
|
Activitate
|
Timp necesar
|
Inceput
|
Sfarsit
|
|
Hranirea si cresterea maielei
|
10 – 14 ore
|
7:30 AM
|
7:00 PM
|
|
Omogenizare
|
|||
|
Prima amestecare
|
1.5 min
|
||
|
Repaus
|
60 min
|
7:00 PM
|
8:00 PM
|
|
A doua amestecare
|
1.5 min
|
||
|
Repaus
|
60 min
|
8:00 PM
|
9:00 PM
|
|
Impachetare
|
90 – 120 min
|
9:00 PM
|
10:15 PM
|
|
Prima impachetare
|
|||
|
Repaus
|
45 min
|
9:00 PM
|
9:45 PM
|
|
A doua impachetare
|
|||
|
Repaus (optional)
|
|||
|
A treia impachetare (optional)
|
|||
|
Repaus
|
45 min
|
9:45 PM
|
10:15 PM
|
|
Pregatire pentru dospire
|
|||
|
Framantare
|
5 min
|
10:20 PM
|
|
|
Formare
|
5 min
|
10:30 PM
|
|
|
Dospire
|
|||
|
La rece
|
8 – 10 ore
|
10:30 PM
|
7:00 AM
|
|
La temp. camerei
|
3 – 4 ore
|
||
|
Preincalzire cuptor
|
20 – 40 min
|
6:40 AM
|
7:00 AM
|
|
Coacere
|
40 – 60 min
|
7:00 AM
|
7:40 AM
|
|
250 grade
|
20 -30 min
|
7:00 AM
|
7:20 AM
|
|
200 grade
|
20 -30 min
|
7:20 AM
|
7:40 AM
|
|
|
|||
|
Timpi de lucru pentru painea cu maia
Dospire ziua, la temp. camerei |
|||
|
Activitate
|
Timp necesar
|
Inceput
|
Sfarsit
|
|
Hranirea si cresterea maielei
|
10 – 14 ore
|
7:30 PM
|
7:00 AM
|
|
Omogenizare
|
|||
|
Prima amestecare
|
1.5 min
|
||
|
Repaus
|
60 min
|
7:00 AM
|
8:00 AM
|
|
A doua amestecare
|
1.5 min
|
||
|
Repaus
|
60 min
|
8:00 AM
|
9:00 AM
|
|
Impachetare
|
90 – 120 min
|
9:00 AM
|
10:15 AM
|
|
Prima impachetare
|
|||
|
Repaus
|
45 min
|
9:00 AM
|
9:45 AM
|
|
A doua impachetare
|
|||
|
Repaus (optional)
|
|||
|
A treia impachetare (optional)
|
|||
|
Repaus
|
45 min
|
9:45 AM
|
10:15 AM
|
|
Pregatire pentru dospire
|
|||
|
Framantare
|
5 min
|
10:20 AM
|
|
|
Formare
|
5 min
|
10:30 AM
|
|
|
Dospire
|
|||
|
La rece
|
8 – 10 ore
|
||
|
La temp. camerei
|
3 – 4 ore
|
10:30 AM
|
1:40 PM
|
|
Preincalzire cuptor
|
20-40 min
|
1:40 PM
|
2:00 PM
|
|
Coacere
|
40 – 60 min
|
2:00 PM
|
2:40 PM
|
|
250 grade
|
20 -30 min
|
2:00 PM
|
2:20 PM
|
|
200 grade
|
20 -30 min
|
2:20 PM
|
2:40 PM
|
Si uite asa, veti putea face nu una, ci zeci si zeci de paini.

